7. Sınıflar Arasında Değerli Münazara: Dövüş Sporları Tartışması

23.03.2024 42

Okulumuzda düzenlenen münazara etkinliği, 7. sınıf öğrencileri arasında yoğun bir tartışmaya sahne oldu. Münazara konusu, dövüş sporlarının gelecekteki yerine dairdi. 7/A sınıfı, dövüş sporlarının kaldırılması gerektiğini savunurken, 7/B sınıfı ise dövüş sporlarının faydalarını öne çıkardı.

Münazara sürecinde, 7/A sınıfı dövüş sporlarının şiddeti teşvik ettiğini ve zararlı olduğunu savundu. Sağlık riskleri ve şiddetin gençler üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durdular. Diğer yandan, 7/B sınıfı dövüş sporlarının disiplin, özgüven ve fiziksel sağlık açısından faydalı olduğunu vurguladı. Özellikle, sporun öğrencilere kendilerini ifade etme ve stresle başa çıkma becerileri kazandırdığına dikkat çektiler.

Münazara sonucunda, jüri değerlendirmesi sonucu en etkili ve ikna edici argümanları sunan sınıf 7/B oldu. 7/B sınıfı, dövüş sporlarının faydaları hakkında yapılan kapsamlı ve ikna edici sunumlarıyla jürinin takdirini kazandı.

Bu etkinlik, öğrencilerin farklı görüşleri değerlendirme ve ifade etme becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Münazara etkinlikleri, öğrencilerin eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmek ve çeşitli bakış açılarını anlamalarını sağlamak açısından önemli bir rol oynamaktadır.

23-03-202423-03-2024