Öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi Anısına

Öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi Anısına "Çanakkale 1915" Filmini İzledi

23.03.2024 48

**Öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi Anısına "Çanakkale 1915" Filmini İzledi**

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla okulumuzda özel bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, tarihi ve milli bir destanı anlatan "Çanakkale 1915" filmi ile buluştu.

Bugün, okulumuzun konferans salonunda öğrenciler için düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı ve büyük kahramanlık öykülerinin canlandırıldığı "Çanakkale 1915" filmi gösterildi. Öğrenciler, tarihlerini ve milli mücadelelerini daha yakından tanımak adına büyük bir ilgiyle filmi izlediler.

Film gösterimi öncesinde, okul idaresi ve öğretmenler öğrencilere Çanakkale Zaferi'nin tarihî önemini ve bu zaferin kazanılmasındaki kahramanlık öykülerini anlattılar. Öğrencilere, Çanakkale'nin sadece bir zafer değil, aynı zamanda bir milletin dirilişinin sembolü olduğu vurgulandı.

Öğrenciler, filmi izlerken duygusal anlar yaşadılar ve kahramanlık hikayeleriyle duygusal olarak bağ kurdukları gözlendi. Film sonrası düzenlenen değerlendirme etkinliğinde öğrenciler, izlenimlerini ve duygularını paylaşarak Çanakkale Zaferi'nin önemini bir kez daha hatırlama fırsatı buldular.

Okul Müdürü İsa Taşbaşı, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: "18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktalarından biridir. Bu anlamlı zaferi ve kahramanlarını anlamak ve hatırlamak, genç nesillerin milli bilinçlerinin güçlenmesine katkı sağlar. Bu film gösterimiyle öğrencilerimizin tarihimizi daha yakından tanımasını ve Çanakkale ruhunu hissetmelerini amaçladık."

Bu etkinlik, öğrencilerin tarihi olaylara ilgi duymalarını ve milli şuurlarını güçlendirmelerini hedeflemiştir. Okulumuz, milli ve tarihi değerlerimizi genç nesillere aktarmaya devam edecektir.