Şamlar Ortaokulu'nun Tarihi Miras Keşfi

06.04.2024 28

Şamlar Ortaokulu'nun Tarihi Miras Keşfi: Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Sultanahmet, Sümbül Efendi Camii ve Kabri ile Ramazan Mahfi Efendi Türbesi'ne Yolculuk"

Şamlar Ortaokulu, öğrencilerini Türkiye'nin en değerli tarihi ve kültürel miraslarından bazılarını keşfetmeye davet eden bir dizi ziyaret düzenledi. Bu geziler kapsamında öğrenciler, İstanbul'un en ünlü simgelerinden Yerebatan Sarnıcı'nı, dünyaca ünlü Ayasofya'yı, tarihi Sultanahmet bölgesini, manevi atmosferi ile bilinen Sümbül Efendi Camii ve Kabri'ni ve aynı zamanda Ramazan Mahfi Efendi Türbesi'ni ziyaret etme fırsatı buldular. Bu ziyaretler, öğrencilere Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirasını daha yakından tanıma imkanı sağladı. Etkinlikler, öğrencilerin tarih bilgilerini pekiştirmelerine ve kültürel mirasın korunmasının önemini kavramalarına yardımcı oldu.

06-04-202406-04-2024