"Yeşilay Haftası'nda Şamlar Ortaokulu'ndan Anlamlı Adım: Teknoloji Bağımlılığına Karşı Bilinçlendirme Sergisi"

09.03.2024 28

Şamlar Ortaokulu'nda Yeşilay Haftası'na Özel Teknoloji Bağımlılığına Karşı Bilinçlendirme Sergisi

Şamlar Ortaokulu, Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla özel bir sergi düzenledi. Öğrenciler ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik, teknoloji kullanımının bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlik, teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini gözler önüne seren dijital panolar, interaktif sunumlar ve öğrenci projelerinden oluşan kapsamlı bir sergiyi içerdi. Sergide, teknoloji bağımlılığının sosyal ilişkiler, psikolojik sağlık ve akademik başarı üzerindeki etkilerine dair bilgilendirici içerikler yer aldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan okul müdürü, Yeşilay Haftası'nın sağlıklı bir yaşam biçiminin önemini vurgulamak için mükemmel bir fırsat sunduğunu belirtti. Müdür, "Teknoloji hayatımızın ayrılmaz bir parçası; ancak kontrolsüz kullanımı ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu etkinlikle amacımız, öğrencilerimizin ve toplumun teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmasına katkıda bulunmaktır," dedi.

Etkinlik, öğrencilere teknolojiyi bilinçli kullanmanın yollarını öğretmeyi ve onları dijital dünyanın olası tehlikelerine karşı korumayı hedefliyor. Ayrıca, etkinlik kapsamında öğrencilerin kendi deneyimlerini paylaştıkları ve teknoloji kullanımı konusunda farkındalık yaratan projeleri sergiledikleri interaktif atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

Şamlar Ortaokulu'nun bu anlamlı etkinliği, teknoloji bağımlılığı konusunda hem farkındalık yaratmayı hem de öğrencilere ve topluma bu konuda destek olmayı amaçlıyor. Okul yönetimi ve öğretmenler, teknolojiyi sağlıklı bir şekilde kullanmanın önemini vurgulayarak, öğrencileri bu konuda teşvik etmeye devam edeceklerini ifade etti. Yeşilay Haftası'nın ruhuna uygun olarak düzenlenen bu etkinlik, toplumda sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

09-03-202409-03-202409-03-2024